Site icon Cihad Sümbül

Apple Developer Hesabı Nasıl Açılır? – Apple Geliştirici Hesabı

apple gelistirici hesabi 1 1

Apple geliştirici hesabı açmak için aşağıdaki adımları takip etmeniz yeterli olacaktır.

  1. App Store’a girin ve Developer kelimesini arattıktan sonra karşınıza çıkan Apple Developer uygulamasını yükleyin.
  2. Uygulamayı açtıktan sonra alt kısımdaki “Account” sekmesine tıklayın ve daha sonra “Enroll Now” butonuna tıklayarak geliştirici hesabı haline getirmek istediğiniz Apple hesabı ile giriş yapın.
  3. Giriş yaptıktan sonra karşınıza çıkan Apple Geliştirici Sözleşmesi‘ni kabul edin ve bir süre bekleyin. Bu aşamada karşınıza alttaki resimde yer alan ikinci ekran yani Program Üyeliği Avantajları çıkacak. “Continue” butonuna basarak Apple’ın her iki bilgilendirme ekranını geçiyoruz.
  4. Bu aşamada Ad Soyad, Adres ve Telefon Numarası gibi kişisel bilgileri giriyoruz. Hesap türünün seçildiği “Entity Type” ekranı çok önemli. Zira bireysel hesaplar için biraz önce saydığımız bilgiler yeterliyken, herhangi bir kurum ve devlet organizasyonu adına hesap açmaya çalıştığınızda DUNS numarası başta olmak üzere çok daha fazla bilgi gerekiyor. Bu nedenle hesap türüne dikkat edin.
  5. Apple’ın talep ettiği bilgileri sağlayıp sözleşmeyi kabul ettikten sonra geriye tek bir adım kalıyor: Ödeme yapmak! Bu aşamada ödeme yaptıktan sonra 649,99 TL karşılığında yani normal ücretin çok daha altına Apple geliştirici hesabına sahip oluyoruz.

 

Exit mobile version