Dijital Pazarlama – Cihad Sümbül https://www.cihadsumbul.com.tr Fri, 11 Mar 2022 15:34:22 +0000 tr hourly 1 https://wordpress.org/?v=6.4.3 https://www.cihadsumbul.com.tr/wp-content/uploads/2022/03/cropped-favicon-32x32.webp Dijital Pazarlama – Cihad Sümbül https://www.cihadsumbul.com.tr 32 32 Arama Motoru Pazarlaması (SEM) nedir? https://www.cihadsumbul.com.tr/arama-motoru-pazarlamasi-sem-nedir/ https://www.cihadsumbul.com.tr/arama-motoru-pazarlamasi-sem-nedir/?noamp=mobile#comments Mon, 05 Nov 2018 09:22:02 +0000 https://www.cihadsumbul.com.tr/?p=195 SEM veya Arama Motoru Pazarlaması (Arama Pazarlaması olarak da bilinir), arama motorlarından organik olarak (yani ücretsiz) veya ücretli (yani reklam yoluyla) trafik alma işlemidir. SEM’in iki ana başlığı vardır: SEO (Arama Motoru Optimizasyonu) ve PSA (Ücretli Arama Reklamcılığı). SEO, arama motorlarından ücretsiz trafik almanın ve Ücretli arama reklamlarının, reklamlarınızın arama motoru sonuç sayfalarında görünmesi için ödeme ... Devamını oku

The post Arama Motoru Pazarlaması (SEM) nedir? appeared first on Cihad Sümbül.

]]>
SEM veya Arama Motoru Pazarlaması (Arama Pazarlaması olarak da bilinir), arama motorlarından organik olarak (yani ücretsiz) veya ücretli (yani reklam yoluyla) trafik alma işlemidir. SEM’in iki ana başlığı vardır: SEO (Arama Motoru Optimizasyonu) ve PSA (Ücretli Arama Reklamcılığı).

SEO, arama motorlarından ücretsiz trafik almanın ve Ücretli arama reklamlarının, reklamlarınızın arama motoru sonuç sayfalarında görünmesi için ödeme sürecinin yoludur.

Arama Pazarlamasının ana amacı nedir?

SEM’in genel hedefi, arama motorlarındaki görünürlüğü artırmak ve SERPS’de (arama motoru sonuç sayfaları) veya reklam yerleşimleri için üst sıralarda daha yüksek sıralamalar elde etmektir. Daha yüksek reklam konumları ve sıralamalar daha fazla trafik anlamına gelir ve bunun bir takım avantajları vardır.

search engine marketing

Arama Pazarlamacılığı Neden Önemlidir?

SEO ve PSA’nın ne olduğu ve arama motorlarından daha fazla görünürlük ve trafik elde etmek için nasıl kullanılacağı hakkında bilgi almadan önce, bir web sitesinin veya çevrimiçi işletmenin başarısı için SEM’in önemini hızlıca inceleyelim.

Bugünün Dünyasında İnternet’in bilmemiz, öğrenmemiz, sormamız, satın almamız veya yapmamız gereken her şeyin kaynağı olduğu bir gerçektir.

Ne zaman bir sorunuz varsa veya bir şey ararken, yaptığımız ilk şey bir arama motoruna (Google’ın büyük çoğunluğunda) dönüp arama sorgumuzu yazmamızdır.

SEARCH’a bastığımızda, amacımıza cevap verebilecek olan sorulara veya kaynak listesine (ve bu liste hem reklamları hem de web sitelerini içerir) doğrudan bir yanıt almayı umuyoruz.

Kullanıcıların çoğu, en üstteki reklamlardan birini veya ilk beş organik sonuçtan birini tıklar.

Arama motorları, arama sonuçlarının kalitesini yükseltmek için, arama yapan kullanıcılara kullanıcılarını mutlu edecek ve daha fazla arama için tekrar geri gelebilecek web sitelerini (veya reklamları) sunarak çalışmaktadır.

Bunu yapmak için, hangi web sitelerinin (veya reklamların) en üst sıralarda gösterileceğine karar vermeden önce, bir takım değişkenleri dikkate alan karmaşık algoritmalar geliştirdiler.

Arama motoru pazarlamacılığı önemlidir, çünkü web sitenizi veya reklamlarınızı en üst konumlarda görünecek şekilde optimize etmek için izlenmesi gereken süreçtir.

Amacınız sadece arama motorlarında bir varlığa sahip olmak değil, işiniz veya web siteniz için önemli olan arama sorguları (anahtar kelimeler) için en iyi 5 konumdan birinde göstermektir.

En popüler arama motoru Google’ın ayda 50 milyardan fazla sorguya hizmet verdiğini biliyor muydunuz ?

Arama Motoru Pazarlaması Teknikleri

Arama motorlarında varlığınızı iyileştirmek ve reklamlarınız için daha yüksek konumlara ulaşmak için takip edebileceğiniz çeşitli teknikler vardır. Yukarıda belirtildiği gibi, bunlar SEO ve PSA olarak gruplandırılmıştır.

SEM Araçları ve Teknikleri
SEM Araçları ve Teknikleri

Arama Motoru Optimizasyonu (SEO)

Arama motoru optimizasyonu veya SEO, belirli anahtar kelimeler için arama motorlarında daha yüksek sıralamalar elde etmek için web sitenizi optimize etme işlemidir. SEO ilkeleri, iyi içerikli yüksek kaliteli web siteleri oluşturmanıza ve kullanıcı niyetini yerine getirmenize yardımcı olabilir.
10 yıl öncesine kadar, SEO anahtar kelime doldurma, vasat içeriği yayınlama ve bağlantı kurma hakkındaydı ancak bugün bu durum böyle değil.

SEO daha karmaşık hale geldi ve onu doğru bir şekilde almak için bir dizi parametreyi hesaba katmanız gerekiyor.

Tüm SEO sürecini kolaylaştırmak için aşağıdaki ana alt süreçlere ayrılmıştır:

  • Teknik SEO – web sitenizi tarama ve dizine ekleme işlemi için optimize edin, böylece arama motorları web sitenizi keşfedebilir, okuyabilir ve anlayabilir.
  • Sayfa İçi SEO – web sitenizin tüm sayfalarını tek tek optimize edin ve web sitenizin ve tek tek sayfalarınızın neyle ilgili olduğunu anlamak için arama motorlarına doğru sinyalleri verin.
  • İçerik SEO – hem kullanıcılara hem de arama motorlarına istedikleri içeriği verin ve onları mutlu edin.
  • Off-Page SEO – web sitenizi internette tanıtın, kaliteli geri dönüşler alın ve web sitenizin istediğiniz anahtar kelimeler için en iyi noktalardan biri olmayı hak ettiği arama motor algoritmalarını kanıtlayın.
  • Yerel SEO – web sitenizi optimize eder, böylece insanlar tuğla ve harç mağazasını bulabilir ve ziyaret edebilir.
  • Mobil SEO – kullanıcıların web sitenizi hareket halindeyken ve mobil veya tablet cihazlarından bulup kullanmasını kolaylaştırın.
  • e-Ticaret SEO – Sadece e-ticaret web siteleri için geçerli SEO kuralları.

SEO neden önemlidir?

Daha yüksek sıralamalar, daha fazla trafik: Arama pazarlamacılığı ile hedefiniz reklam için ödeme yapmak zorunda kalmadan web sitenize trafik çekmekse SEO gitmenin yoludur.

Arama motoru trafiği hedeflendi: Google’ı açın ve istediğiniz herhangi bir şeyi arayın. En üst sıralarda yer alan web siteleri, günlük olarak Google’dan binlerce kez ziyaret eder.

Kullandığınız anahtar kelimelere bağlı olarak, arama motoru trafiği yüksek oranda hedeflendiğinden , muhtemelen binlerce dolarlık gelir elde ederler (reklamdan veya kendi ürünlerini veya hizmetlerini satma) .

Facebook’tan veya diğer sosyal medya ağlarından gelen trafikten farklı olarak, organik trafik, kullanıcıların bir şeyi Google’a yazmadan önce akıllarında açık bir niyetleri olduğundan ve yalnızca merak ya da eğlence için olmadığı için daha iyi bir hale dönüşür.

Trafiğin yanı sıra, SEO bir dizi başka avantaj sunar ve bunlar aşağıdaki gibi özetlenebilir:

Güven ve tanıma: Kullanıcılar, arama motorlarına güvenirler çünkü arama sonuçlarında hangi web sitelerinin gösterileceğine dair katı kurallara sahip olduklarını bilirler ve sırayla üst sıralarda yer alan web sitelerine güvenirler.

Güven sadece daha fazla dönüşüm sağlamaz, aynı zamanda tanıma ve marka bilinirliğini artırır ve bu da dijital pazarlama çalışmalarınızı diğer kanallarda kolaylaştırır.

SEO daha iyi web siteleri oluşturmak için size rehberlik edebilir: SEO sadece arama motorları hakkında değil, esas olarak kullanıcılar hakkında. Arama motorları için tam olarak optimize edilmiş bir web sitesine sahip olmak için, öncelikle kullanıcılar için optimize edilmiş olmalı ve SEO’nun ne için olduğu bu.

Ücretli Arama Ağı Reklamcılığı (PSA)

Arama motorlarından organik trafik elde etmenin yanı sıra, arama motorlarını günlük olarak kullanan ve web sitenize hedeflenen trafik alan milyonlarca kullanıcının avantajından yararlanmanın bir başka yolu da ücretli reklamlar yoluyla gerçekleşiyor.

Google’da arama yaparsanız, organik sonuçların üstünde ve altında olduğunu fark edersiniz, Ücretli Reklamlar ile sunulur.

Google Arama Sonuçlarının Üstündeki Ücretli Reklamlar
Google Arama Sonuçlarının Üstündeki Ücretli Reklamlar
Google Arama Sonuçlarının Altından Ücretli Reklamlar
Google Arama Sonuçlarının Altından Ücretli Reklamlar

Bu, ücretli arama reklamcılığıyla kastettiğimiz şeydir. SEO yoluyla yüksek sıralamalar elde etmek için beklemek yerine, üst sıraya kadar ödeme yapabilirsiniz.

Tabii ki, aşağıda göreceğimiz gibi, o kadar kolay değil. Bir takım reklamverenler en üstteki reklam konumlarından biri için rekabet ettiğinde daha da karmaşıklaşır.

En yaygın kullanılan model PPC’dir (Tıklama Başına Ödeme). Bu, yalnızca bir kullanıcı reklamınızı tıkladığı ve en çok kullanılan PSA sisteminin Google AdWords olduğu durumlarda ödeme yaptığınız anlamına gelir.

Google Adwords, Google’a aittir ve reklamlarınızı Google veya Youtube’da göstermek için kullanmanız gereken platformdur.

PPC Nasıl Çalışır?

İşleyiş şekli basittir, ancak çok fazla rekabete sahip nişler ve anahtar kelimelerle uğraşırken daha da karmaşıklaşır. İşte sürecin genel bir bakış:

  • Google AdWords ile ücretsiz bir hesap oluşturursunuz
  • Reklam kampanyaları oluşturdunuz. Her kampanya bir dizi reklam grubu, anahtar kelime ve reklam içerebilir.
  • Hedef kitlenizi, yani kullanıcıların reklamlarınızı görebileceğini (seçiminizi ülkeye, günün saatine, kullanıcı konumlarına vb. Göre daraltabilirsiniz) belirtirsiniz.
  • Kampanyayı başlatırsınız ve yalnızca bir kullanıcı reklamınızı tıkladığında ödeme yaparsınız.
  • Kampanyalarınızın sonuçlarını izler ve gerekli değişiklikleri yaparsınız.

Bir kullanıcı reklamınızı tıkladığında ne kadar ödediğiniz, bir dizi faktöre bağlıdır.

Sistem size, tıklama başına ne kadar ücretlendirileceğiniz konusunda önceden bir gösterge verecektir, ancak gerçek miktar, gerçekte gerçekleştiğinde kararlaştırılır.

Açık artırma tabanlı bir sistemdeki AdWords. Bu, her tıklamanın maliyetinin ve reklamınızın görüneceği konumun “talep ve tedarik” e bağlı olduğu anlamına gelir. Google’da her arama yapıldığında, AdWords mevcut reklam konumları için açık artırma yapar.

Daha fazla ödeme yapmaya istekli olan reklamverenler, kullanıcı niyetini en iyi şekilde karşılayacak daha yüksek kaliteli reklamlara sahip olurlar, üst sıraları kazanırlar.

Bunu daha kolay anlayabilmek için, “etkileşim yüzükleri” satan ve “Reklamı Satın Al Halkalarını Satın Al” ifadesini aradığında Google’ın ilk sayfasında reklamlarının gösterilmesini isteyen 10 reklamverenin olduğunu varsayalım.

Google, organik arama sonuçlarının üstünde 3 reklam ve altta 2 reklam gösterir. Bu, ilk sayfada sadece 5 reklam alanı olduğu anlamına gelir, ancak 10 reklamveren vardır.

Mevcut 5 pozisyonda hangi reklamlar gösterilecek?

Tıklama başına pazarlama ücretinin devreye girdiği yer burasıdır. SEO’ya benzer şekilde, AdWords sistemi, her bir reklamın nerede gösterileceğine karar vermeden önce bir dizi kuralı dikkate alır.

Bazı faktörler, reklam verenler tarafından tıklama başına ödeme yapmak istedikleri fiyat, reklamların kalitesi vb. Gibi, bazıları açık artırma sırasında kararlaştırılır ve bazıları yalnızca Google tarafından bilinir.

Anlamanız gereken şey, Ücretli reklamların web sitenizi Google’da tanıtmanın harika bir yolu olsa da, her zaman bir hesap oluşturmak ve kampanya yürütmek kadar kolay değildir.

Orada bir optimizasyon süreci var ve herhangi bir geri dönüş olmadan paranızı kaybetmek istemiyorsanız, bu görevi profesyonel pazarlamacılara bırakmak en iyisidir.

PPC Reklamları ne zaman kullanılır?

Hızlı sonuç almak istediğinizde – SEO’nun dezavantajlarından biri, çalışmak için zaman alır .

Yarışma tüm nişlerde yoğun ve istediğiniz anahtar kelimeler için yüksek sıralamalar elde etmek zaman alır.

Dolayısıyla, SEO’nuz üzerinde çalışırken ve daha yüksek sıralamaları ve organik trafiği elde etmek için sabırla beklerken, AdWords’te bir kampanya başlatabilir ve trafiği bu şekilde alabilirsiniz.

Trafik için ödeme yapacaksınız, ancak YG pozitif olduğu sürece, kaybedeceğinizden daha fazla kazanacaksınız.

Pahalı ürünler veya hizmetler satıyorsunuz – PPC reklamları her işletme için geçerli değil. Bir kampanya oluşturmanın maliyeti ve tıklama başına maliyet yüksek ve size kazanç sağlayabilecek bir fiyata ürün satmazsanız, PPC sizin için bir çözüm değildir.

SEO’nuz zaten çalışıyor ve daha iyi sonuçlar istiyorsun – PPC ve SEO uyum içinde birlikte çalışabilir. Asla ya da diğeri değil. SEO ile zaten bazı iyi sonuçlarınız varsa, işletmeniz için organik trafik oluşturan aynı anahtar kelimeler için reklam yayınlayarak pazar payınızı artırabilirsiniz.

Sanal işletmenizin işletmesi – fiziksel bir varlık olmadan sanal bir işletmeyi çalıştırdığınızda ve tek müşteri kaynağınız İnternetse, o zaman sizin için ücretli arama reklamı çalışması yapmanız gerekir.

SEO, müşterileri elde etmenin harika bir yoludur, ancak işletmeniz buna bağlıysa, ikinci bir çıkış yolu olarak PPC reklamlarına sahip olmak daha iyidir.

Sonuç

Katı arama motoru pazarlaması uygulamalarını takip etmedikçe hiçbir işletme veya web sitesi çevrimiçi olarak yayınlanamaz.

Arama motoru pazarlamacılığı, arama motorlarında daha fazla görünürlük elde etmek için organik sonuçlarda daha üst sıralarda yer almanıza veya reklamlarınız için daha iyi konumlara sahip olmanıza yardımcı olacak çerçeve, araç ve işlemleri sunar.

SEM, SEO ve PPC’nin iki ana bileşeni, birlikte uyum içinde çalışabilir ve sonuçlarınızı en üst düzeye çıkarabilir.

Çevrimiçi iş dünyasında, asla bir diğeri değil. Her ikisi de dijital pazarlama cephanenizde çevrimiçi varlığınızı artırmak için kullanabileceğiniz iki güçlü araçtır.

Eğer pazarlamayı aramakta yeniyseniz, aklınızda net olması gereken şey, kısayol olmamasıdır. SEO veya PPC ile başarılı olmak için, kullanıcının deneyimini başka bir şeyin üstüne koymanız gerekir.

İlk görev, işlevsel ve kullanımı kolay, daha sonra içeriğiniz üzerinde çalışmak ve kullanıcılarınıza mümkün olan en iyi sonucu vermek için harika bir web siteniz olduğundan emin olmaktır.

Bunu bir kez gerçekleştirdikten sonra, bir sonraki adım SEO’nuz üzerinde çalışmaya başlamak ve organik sonuçların en üst sıralarına doğru yavaş yavaş ilerlemek ve eğer varsa, PPC kampanyalarınız üzerinde çalışmaya başlamak ve Yatırım Getirinizi (YG) en üst düzeye çıkarmak.

Başarılı SEM kampanyalarını yürütmek kolay değildir, özel beceriler, çok fazla deneyim ve sıkı çalışma gerektirir.

Bu yeteneklere sahip değilseniz, o zaman profesyonellere bırakmak en iyisidir. Değerli zaman ve zamandan tasarruf edin ve aynı zamanda istediğiniz sonuçları elde etme olasılığınızı en hızlı şekilde artırın.

The post Arama Motoru Pazarlaması (SEM) nedir? appeared first on Cihad Sümbül.

]]>
https://www.cihadsumbul.com.tr/arama-motoru-pazarlamasi-sem-nedir/feed/ 1
Dijital Pazarlama Nedir? https://www.cihadsumbul.com.tr/dijital-pazarlama-nedir/ https://www.cihadsumbul.com.tr/dijital-pazarlama-nedir/?noamp=mobile#respond Sun, 04 Nov 2018 18:44:54 +0000 https://www.cihadsumbul.com.tr/?p=181 Dijital pazarlama, son birkaç yılda en popüler alanlardan biri haline geldi. Herkes dijital pazarlama ve profesyoneller hakkında konuşuyor ve çevrimiçi bir iş geliştirmenin yolu en önemli yolu da bu. Google trendlerinde ‘ dijital pazarlama ‘ ifadesini yazarsanız, dijital pazarlama ile ilgili arama terimlerinde net bir değişiklik olduğunu göreceksiniz. Genel olarak kullanıcıların dijital pazarlama hakkında daha ... Devamını oku

The post Dijital Pazarlama Nedir? appeared first on Cihad Sümbül.

]]>
Dijital pazarlama, son birkaç yılda en popüler alanlardan biri haline geldi. Herkes dijital pazarlama ve profesyoneller hakkında konuşuyor ve çevrimiçi bir iş geliştirmenin yolu en önemli yolu da bu.

Google trendlerinde ‘ dijital pazarlama ‘ ifadesini yazarsanız, dijital pazarlama ile ilgili arama terimlerinde net bir değişiklik olduğunu göreceksiniz.

Dijital Pazarlama Arama Terimleri Popülerlik
Dijital Pazarlama Arama Terimleri Popülerlik

Genel olarak kullanıcıların dijital pazarlama hakkında daha fazla bilgi sahibi olmaları ve çevrimiçi varlığını iyileştirmek için nasıl kullanılacağı konusunda artan bir talep var. Bu talep doğrultusunda üniversiteler yeni dijital pazarlama kurslarını tanıtıyor.

Bu kılavuzda, dijital pazarlamanın ne olduğunu, çeşitli dijital pazarlama kanallarının neler olduğunu, dijital pazarlama stratejisinin ne olduğunu ve dijital pazarlama ve İnternet dünyasındaki rolüyle ilgili bazı kavramları inceleyeceğiz.

Dijital Pazarlamanın Tanımı

Dijital pazarlama nedir?
Dijital pazarlama, İnternet’teki ürün veya hizmetleri tanıtmak için kullanabileceğiniz tüm pazarlama kanallarını ve yöntemlerini, aynı zamanda TV’ler, cep telefonları ve elektronik reklam panoları gibi elektronik cihazları da kapsayan geniş bir terimdir.

Dijital pazarlama ve geleneksel pazarlama arasındaki temel fark, dijital pazarlama kampanyalarının yalnızca dijital kanallar aracılığıyla gerçekleştirilmesidir ve bu, pazarlamacılara bir kampanyanın etkinliğini analiz etmek için daha fazla kontrol, araç ve veri sağlar.

Dijital pazarlama yolları

Dijital pazarlamanın bir dizi kanalı vardır ve bunlar çevrimiçi pazarlama kanallarına ve çevrimdışı pazarlama kanallarına ayrılabilir.

Dijital Pazarlama Kanalları
Dijital Pazarlama Kanalları

Bu ikisi arasındaki temel fark, çevrimiçi pazarlama kanallarının yalnızca İnternet’e dayalı olması ve çevrimdışı pazarlama kanallarının İnternet’e bağlı olmayan dijital cihazlarla ilgili olması.

Çevrimiçi pazarlama kanalları

  1. Web Sitesi Pazarlama
  2. Arama motoru optimizasyonu
  3. Tıklama Başına Ödeme Reklamcılığı
  4. İçerik pazarlama
  5. Eposta pazarlama
  6. Sosyal medya pazarlamacılığı
  7. Ortaklık pazarlama
  8. Gelen Pazarlama
  9. Mobil Pazarlama
  10. Video Pazarlama

Çevrimdışı pazarlama kanalları

  1. TV Pazarlama
  2. SMS Pazarlama
  3. Radyo Pazarlama
  4. Billboard Pazarlama

Web Sitesi Pazarlama

Bir web sitesi, tüm dijital pazarlama kampanyalarının odak noktasıdır. Kendi başına çok güçlü bir kanal ama aynı zamanda diğer çevrimiçi pazarlama kampanyalarının çoğunu yürütme aracıdır.

Web siteniz markanızı, ürün ve hizmetlerinizi mümkün olan en iyi şekilde temsil etmelidir. Hızlı, mobil uyumlu ve kullanımı kolay olmalı.

Bir web siteniz olduğunda, bir sonraki adım, dijital pazarlama stratejisi oluşturmak ve web sitenizi ve içeriğinizi daha fazla trafik ve müşteri elde etmek amacıyla tanıtmaktır.

Arama Motoru Optimizasyonu (SEO)

Arama motoru optimizasyonu , web sitenizi arama motorları için optimize etme işlemidir. SEO’nun ana hedefi, arama sonuçlarında bir web sitesi sıralamasına yardımcı olmak ve arama motorlarından organik (ücretsiz) trafik elde etmektir.

SEO’nun bir dizi alt süreci vardır. Ana olanlar:

Tıklama Başına Ödeme (PPC) Reklamcılığı

PPC reklamcılığı , ücretli reklamlarla İnternet kullanıcılarına çeşitli ağlarda erişme olanağı sağlar.

Şunları yapabilirsiniz kurulum PPC kampanyaları Google, Bing, Linkendin, Twitter, Pinterest veya Facebook’ta ve ürün veya hizmetleri ile ilgili terimleri arayan kullanıcılara reklamlarınızı gösterin.

TBM kampanyaları, kullanıcıları demografik özelliklerine (yaş, cinsiyet vb.) Ve hatta belirli ilgi alanlarına veya konumlarına göre segmentlere ayırabilir.

Bir kullanıcı reklamlarınızı her tıkladığında, sağlayıcıya (ve dolayısıyla tıklama başına ödeme) bir ücret ödersiniz.

En popüler PPC platformları Google Reklamları ve Facebook’tur.

PPC Kampanyaları ve SEO, Arama Motoru Pazarlaması (SEM) olarak bilinen şeyi oluşturur.

İçerik pazarlama

İçerik pazarlaması içerikle ilgili. Dijital dünya, metin, resim, ses ve video gibi farklı biçimlerde geniş bir içerik koleksiyonudur.
Bir içerik pazarlama kampanyasının amacı, içerik kullanımı yoluyla potansiyel müşterilere ulaşmaktır.

İçerik Pazarlamasına Genel Bakış
İçerik Pazarlamasına Genel Bakış

İçerik genellikle bir web sitesinde yayınlanır ve daha sonra sosyal medya, e-posta pazarlaması, SEO veya hatta TBM kampanyaları aracılığıyla tanıtılır.

Bir içerik pazarlama kampanyası yürütmek için bir blog’a sahip olma arasındaki fark, daha sonra, hangi içeriğin yayınlanacağı, ne zaman yayınlanacağı, kimin hedefleneceği ve içerik kampanyalarınızın etkinliğini nasıl izleyeceğimiz ile ilgili belirli hedeflere sahip olmasıdır.

İçerik pazarlamasının ana araçları şunlardır:

  • Bloglar
  • e-Kitaplar
  • Çevrimiçi kurslar
  • İnfografikler
  • Podcast
  • Web Seminerleri

Eposta pazarlama

Sosyal medya ağlarının kullanımının artmasına rağmen, e-posta pazarlama hala en etkili dijital pazarlama kanallarından biridir.

Birçok kişi, e-posta pazarlamasının her gün alabildiğimiz yüzlerce spam e-posta iletisiyle karıştırılmasına karşın, e-posta pazarlamasının konusu bu değil.

E-posta ile pazarlama, potansiyel müşterilerinizle veya markanıza ilgi duyan kişilerle iletişim kurmanız gereken bir araçtır ve bu, bu kişilerin sizden haber almak istediklerini ve gelen kutularını kaçırmamanızı gerektirir.

Aslında, birçok başarılı çevrimiçi işletme ve pazarlamacı, e-posta listelerine potansiyel müşteriler eklemek için diğer tüm dijital pazarlama kanallarını kullanır ve daha sonra e-posta pazarlaması yoluyla, bu müşterileri müşterilere dönüştürmek için bir dizi huniler oluşturur.

Sosyal medya pazarlamacılığı

Sosyal medya pazarlaması, çeşitli sosyal ağlarda insanlara içerik pazarlama kampanyaları (gönderiler), ücretli reklamlar veya her ikisi aracılığıyla ulaşma ile ilgilidir.

Bir sosyal medya pazarlama kampanyasının temel amacı marka bilinci oluşturmak ve sosyal güven oluşturmaktır, ancak sosyal medya pazarlamasına daha derinlemesine girdiğinizde, potansiyel müşterilere ulaşmak için veya doğrudan satış kanalı olarak kullanabilirsiniz.

Örneğin, Facebook’u al. Facebook satış hunisi 3 ana adımdan oluşur.

Huninin tepesi farkındalıktır. Bu, Facebook kullanıcılarını markanızı Facebook kullanıcılarına tanıtmak için kullanabileceğiniz aşamadır. Bu aşamadaki amacınız, reklamınızı olabildiğince çok insana ulaştırmak ve yeni takipçiler kazanmak .

İkinci adım düşünülür. Bu aşamada amacınız insanları (markanıza ilgi göstererek) elde etmek ve bunları huninin ortasından geçirmek ve web sitenizi ziyaret etmek, sayfanızla etkileşim kurmak, uygulamanızı yüklemek, size mesaj göndermek vb. .

Üçüncü adım dönüşüm. Dönüşüm için dönüşüm hunisine giren kişileri ikna etmeye çalıştığınız son adımdır. Bir dönüşüm, işletmeniz için bir ürün veya hizmet satışı veya mağazanızın ziyareti gibi bir değeri olan her şey olabilir.

Yukarıdaki şemada gördüğünüz gibi, her dönüşüm hunisi aşamasında, hangi tür kampanyalarda kullanabileceğinize dair bir dizi seçeneğiniz vardır.

Satış Ortaklığı Pazarlaması

Satış ortaklığı pazarlama, internet kullanımının yükselmesiyle önemli ölçüde büyüyen en eski pazarlama biçimlerinden biridir.

Temel olarak, bağlı kuruluş pazarlama ile diğer insanların ürünlerini tanıtıyorsunuz ve her satış yaptığınızda veya bir satış gerçekleştirdiğinizde bir komisyon alıyorsunuz.

Amazon gibi birçok tanınmış şirketin, ürünlerini satan web sitelerine ayda milyonlarca dolar ödeme yapan bağlı programları var.

Dijital pazarlama stratejinizi tasarlarken, bağlı kuruluş pazarlamacılığını markanıza dahil etmenin ve ürünlerinizi bir komisyon için satmanın bir yolu olarak eklemelisiniz.

Başka bir deyişle, çevrimiçi tanıtımı için bir ürününüz veya hizmetiniz olduğunda, kullanıcıların İnternet’te ürünlerinizi tanıtmak için kullanabilecekleri kaynak ve materyalleri kaydedebilecekleri ve bulabilecekleri bir ortaklık programı oluşturmayı düşünmelisiniz.

Ödül olarak bir komisyon alacaklar ancak bir sağlayıcı olarak sizin için faydaları çok daha fazla.

Bağlı kuruluşlarınız sadece daha fazla satış yapamazlar, ancak markanızın en iyi temsilcileri olabilirler ve diğer kişilerin şirketinizle satın alma veya bağlantı kurmalarını olumlu yönde etkileyebilir.

Inbound pazarlama

Inbound pazarlama, yeni müşteri kitlelerine, özellikle içerik oluşturma sürecini kapsayan ve yeni müşterilere ulaşmak için çeşitli dijital pazarlama kanallarının nasıl kullanılacağını ifade eden başka bir terimdir.

Gelen pazarlamanın ana unsurları şunlardır: içerik, dikkat, katılım, güven ve memnuniyet.

Tüm bu unsurların tek bir amacı vardır: İşletmelerin potansiyel müşterileri ile bağlantı kurmasına yardımcı olmak ve daha fazla satışa götürecek iki yönlü iletişim kanalıyla bir kanal oluşturmak.

Tüm dijital pazarlama kanalları benzer satış hunisine sahiptir. Birçok durumda farklı olan, huninin her aşamasını tanımlamak için kullanılan terminolojidir. Genel olarak, bir dijital satış hunisinin 3 ana hedefi vardır: İnsanların markanızı öğrenmesini sağlamak, markanızla etkileşim kurmasını sağlamak (web siteniz veya uygulamanız aracılığıyla) ve bunları dönüştürmelerini sağlamak.

Mobil Pazarlama

Mobil pazarlama, Google Play, Apple uygulama mağazası veya Amazon pazarı gibi farklı mobil uygulama mağazalarındaki müşterilere ulaşma sürecini ifade eder.

Bu uygulama mağazalarında günde binlerce uygulama ve milyonlarca kullanıcı var. Mobil pazarlama sayesinde, uygulamalarınızı ücretli reklamlarla veya diğer yöntemlerle (çapraz uygulama tanıtımları vb.) Tanıtabilir, böylece daha fazla kullanıcı tarafından görülebilir ve yüklenebilir.

Not: Mobil pazarlama, web sitenizin mobil uyumlu bir sürümüyle aynı değildir. Web sitenizi mobil uyumlu hale getirmek bir zorunluluktur ve gerekliyse, web siteniz mobil cihazlarda yapılan Google aramalarına gösterilmez. Mobil pazarlama, bir uygulama oluşturmak ve bu uygulamayı Google Play’e veya kullanıcıların indirebilecekleri diğer uygulama mağazalarına yüklemekle ilgilidir.

Video Pazarlama

Videolu pazarlama nispeten yeni bir şeydir, ancak son zamanlarda o kadar popüler hale gelmiştir ki bunu görmezden gelemezsiniz.

YouTube, en popüler ikinci arama motoru haline geldi ve birçok kullanıcı bir satın alma kararı almadan, bir şeyler öğrenmek veya sadece rahatlamak için YouTube’a dönüyor.

YouTube, Video pazarlamasını yürütebileceğiniz araçlardan yalnızca biridir. Bir video pazarlama kampanyası yürütmek için Facebook Videoları, Instagram, Vimeo gibi pek çok platform var.

Videodan yararlanmanın en iyi yolu, bunları SEO’nuza, içerik pazarlama ve sosyal medya pazarlama kampanyalarınıza entegre etmektir.

Bağımsız video kampanyaları yayınlamak maliyetli olabilir ve her zaman yatırım üzerinde pozitif bir getiri yaratmaz, ancak video diğer kampanyalarınızın bir parçası olarak kullanıldığında YG haklı çıkarılır.

Video pazarlamayı dijital pazarlama stratejisinin bir parçası olarak nasıl kullanacağımıza ilişkin bazı örnekleri inceleyeceğiz.

The post Dijital Pazarlama Nedir? appeared first on Cihad Sümbül.

]]>
https://www.cihadsumbul.com.tr/dijital-pazarlama-nedir/feed/ 0