Site icon Cihad Sümbül

İnstagram Hikaye Beğenme Özelliği Kapatma 2024

İnstagram Hikaye Beğenme; Instagram 14 Şubat Pazartesi günü, kullanıcıların diğer insanların Hikayeleriyle etkileşimini değiştirecek olan “Story Beğenileri” adlı yeni bir özelliği duyurdu. Bugünden itibaren güncellemeyi alan kullanıcılar, DM göndermeden birinin Hikayelerini beğenebilecekler.

Haber, Instagram başkanı Adam Mosseri tarafından Twitter’da duyuruldu . Şu anda Instagram Stories aracılığıyla yapılan tüm etkileşimler, kullanıcının gelen kutusuna doğrudan mesajlarla gönderilirken, yeni beğeni sistemi bağımsız olarak çalışacak.

Instagram, uygulamayı kullanıcıları için eğlenceli kılmak için her zaman yeni ve heyecan verici özellikler yayınlamaktadır.

Mesajlaşma, reels, algoritmalar, beslemeler ve ayarlarda her zaman değişiklikler meydana gelir, ancak en son güncelleme Hikayeler ile ilgilidir.

Yıllardır kullanıcılar bir Instagram Hikayesini beğenme yeteneği istiyor ve bu nihayet 2022’de gerçek oldu.

İşte nasıl yapılacağı…

İnstagram Hikayesi Nasıl Beğenilir?

Instagram Hikayesini beğenmek için tek yapmanız gereken Hikayenin altında görünen kalp simgesine dokunmak.

Simge, ‘mesaj gönder‘ kutusu ile küçük kağıt uçak sembolü arasında olacaktır.

Kalbe dokunun ve Hikayenin yazarı, DM‘lerinde değil, izleyici sayfalarında görünen bir benzerini alacaktır.

Sembol henüz orada değilse, bu özellik henüz bölgenizde mevcut olmadığı anlamına gelir.

Instagram, şu anda tüm dünyada Hikayeleri beğenme özelliğini yavaş yavaş kullanıma sunuyor, bu yüzden yakında sizin için gelmesi gerekiyor.

App Store‘a gidin ve yeni özelliği hesabınıza getirebileceği için bir Instagram güncellemesi olup olmadığına bakın.

İnstagram Hikaye Beğenilirini Nasıl Görebilirsiniz?

Beğeniler DM’lerinizde görünmez, Hikayenizin kaç kez görüntülendiğini gösteren aynı sayfada görünürler.

Sol alt köşedeki profil resimlerine dokunarak görüntüleyici sayfasına gidin.

Bir kişi Hikayeyi beğendiyse, adının yanında küçük bir kalp simgesi belirecektir.

Adam Mosseri, Instagram’ın “DM’leri temizlemek” ve insanların “mesajlarınızı dağıtmaktan endişe etmeden” gönderileri beğenmelerini sağlamak için bu şekilde tasarladığını açıkladı.

Sonuç:

Şimdiye kadar, Instagram Hikayelerinize tepki almak, genellikle tatmin edici olmaktan çok can sıkıcıydı. İster hızlı tepki veren bir emoji ister yazılı bir mesaj olsun, her Öykü yanıtı, içerik oluşturucuya bir DM yoluyla gönderildi, bu da sohbet günlüklerini hızla dağınıklıkla doldurabilirdi.

Yeni özel Hikaye beğenileri özelliği, bunun bir kısmını azaltacak ve birinin tüm Hikayelerini beğendikten sonra DM’lerine girmeyi biraz daha az utanç verici hale getirecek. Yine de yalnızca kalp şeklinde beğeniler mevcut – bu nedenle şeftali emojilerinizi DM’ye göndermeniz gerekecek.

Exit mobile version