Site icon Cihad Sümbül

İnstagram’da Önerilen Gönderileriler Nasıl Kapatılır?

İnstagram’da Önerilen Gönderileriler Nasıl Kapatılır

İnstagram, Ağustos ayının başlarında yeni ‘Önerilen Gönderiler‘ özelliğini kullanıma sundu, ancak birçok kullanıcı bundan memnun değildi. Nasıl kapatılacağını öğrenin.

İşte böyle çalışır: Takip edilen hesaplardaki tüm gönderileri gördüğünüzün bir işareti olan “Hepiniz Yakalandınız” mesajı görünene kadar özet akışınızda gezinirsiniz. Önerilen Gönderiler hemen altında görünür ve etkinliklerinize (takip ettiğiniz hesaplar, beğendiğiniz gönderiler) göre algoritmanın beğeneceğinize inandığı içeriği gösterir.

Bu güncelleme, anlaşılır bir şekilde, takip etmediğiniz kişilerin gönderilerini fazla önemsemiyorsanız can sıkıcı olabilir.

İnstagram’da Önerilen Gönderilerileri Kapatma

Önerilen gönderilerden kurtulmak ve normal beslemenize dönmek istiyorsanız sağ üst köşeden üçgen butonuna tıklayın.

İşin püf noktası şu: Bu kalıcı bir çözüm değil.

Önerilen Gönderiler, feed’inizin sonuna her geldiğinizde görünmeye devam edecek ve ne yazık ki, bu konuda yapabileceğiniz pek bir şey yok. Bu İnstagram Yardım makalesi kötü haberi veriyor: “Önerilen Gönderileri gizleyemezsiniz.

Aksine, güncelleme söylenmeye Instagram en nefret Tweets penning yerine, olabilir terzi dokunarak daha sonra her yayında üç noktalı simgeyi tıklayarak zevkinize göre önerilen içerik “İlgilenmiyorum.” Tercihleriniz, akışınızda görünen bir sonraki önerilen gönderiler turuna yansıtılacaktır.

Not: Önerilen her gönderiyi “ilgili değil” olarak işaretlemek , önerilen içeriğin akışınızda görünmesini engellemez, ancak iyi bir denemedir.

Instagram’da önerilen gönderiler nasıl kapatılır?

Bu kısım İnstagram’ın verdiği cevap sonrası güncellenmiştir.

Bu sorunun kısa cevabı, Yapamazsınız. Bir kullanıcının bu özelliği kapatması veya devre dışı bırakması mümkün değildir. İnstagram, destek belgesinde, kullanıcıların “Önerilen Gönderileri gizleyemeyeceğini” zaten belirtti. Bu nedenle, İnstagram’ın önerilen gönderiler özelliği, en azından kritik bir kullanıcı kitlesi bu özelliğin kaldırılmasını talep edene kadar burada kalacak.

Kullanıcılar önerilen gönderileri gizleyemez veya yayınlarından devre dışı bırakamaz, ancak önerileriyle ‘ilgilenmediklerini’ İnstagram’a söyleyebilirler. Bir kullanıcı, gönderinin üzerindeki üç noktaya dokunabilir ve ardından ‘ilgili değil’ seçeneğine dokunabilir. Bu özellik, gönderiyi ortadan kaldırmayacak ancak İnstagram’ı gelecekteki öneriler konusunda uyaracak. Başka bir yol da ‘Eski Gönderileri Görüntüle’ye dokunup takip ettiğiniz hesaplardan daha fazla gönderi görmektir, bu önerilen gönderileri daha da aşağı itecektir. İnstagram’da önerilen gönderilerden tamamen kaçınmanın bir yolu, uygulamayı telefonda kullanmak yerine İnstagram’ı bir web tarayıcısında kullanmaktır.

Exit mobile version